С мюсюлмани в евролистата си ГЕРБ ще маха изолацията на ДПС в смесените райони

ГЕРБ ще включи в своята евролиста български мюсюлмани, за да дадем ясен знак, че ние сме реална алтернатива на ДПС и ще направим всичко възможно, за да помогнем на хората от тези региони, обяви зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на изборния щаб на партията Цветан Цветанов на среща със структурите от Североизточна България в Разград.

Според него никога досега не е имало такъв реваншизъм и омраза от страна на управляващите. „Възможна причина за подобно поведение, е болезненото осъзнаване от страна на върхушката на ДПС, че са започнали да губят политическия монопол над българските мюсюлмани“, заяви той, цитиран от партийния пресцентър.

По думите му проблемите, които съществуват в общините от смесените региони са несравними с тези на големите градове. „Хората от големите градове трябва да знаят, че в България има населени места, в които XX век още не е дошъл, поради дългогодишната практика на ДПС да осъществява тотална политическа, икономическа и културна изолация на регионите, в които е наложило своя политически монопол“, посочи още Цветан Цветанов.

Според Цветанов трябва да има висока избирателна активност, която да спомогне за приобщаването на гражданите от тези региони към националните и европейски ценности. „Чрез практиката на политическата репресия ДПС създаде тежка разделителна линия между българските мюсюлмани“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ и добави, че най-притискани, заплашвани и уволнявани в смесените региони са хора, които са посмели да членуват в партия, различна от ДПС.

По думите му най-неприемливото за партията е, че тези хора са били заклеймявани като предатели и  са тероризирани с всички налични средства на местната и държавна власт. „Това е недопустимо за държава-членка на Европейския съюз и ние не можем да позволим това все още да се случва“, допълни Цветанов.

В срещата са участвали над 100 представители от структурите на ГЕРБ от 4-те смесени района – Разград, Търговище, Силистра и Шумен. /Дневник/