Премиерът заминава на посещение във Виетнам

orisharskiПремиерът Пламен Орешарски днес заминава на официално посещение във Виетнам. То ще продължи до 9 април, съобщиха от правителствената пресслужба.

В неделя министър-председателят ще присъства на откриването на първия български ресторант „София“ в град Ханой и ще се срещне с виетнамски граждани, които са учили и работили у нас.

На 7 април Орешарски ще поднесе венци пред Паметника на националните герои и мъченици и на Мавзолея на президента Хо Ши Мин. След това пред сградата на Президентския дворец ще се проведе церемония по официалното посрещане българския премиер.

Същия ден Орешарски ще проведе среща на четири очи с виетнамския си колега Нгуен Тан Зунг преди пленарното заседание на двете делегации, уточняват от правителствената пресслужба. След заседанието ще се проведе церемония по подписване на двустранни документи.

В понеделник премиерът Пламен Орешарски ще се срещне и с председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен Шин Хунг, с генералния секретар на Комунистическата партия на Виетнам Нгуен Фу Чонг и с президента на Виетнам Чьонг Тан Шанг.

Във вторник министър-председателят ще бъде в град Дананг, където ще разговаря с председателя на Народния комитет на Дананг и ще участва в откриването на българо-виетнамски бизнес форум. По- късно през деня премиерът ще посети град Хой Aн.

На 9 април той ще пътува до град Хюе, където ще проведе работни срещи. /Дневник /