Григор Димитров сервира като Робин Худ

Григор Димитров направи 29 март незабравим ден за 30-ина деца в София. Българската звезда, която грее на световната тенис сцена, изнесе открит урок с момчета и момичета от родни клубове. Всички те ще се събудят в неделя, твърдо уверени на кого искат да приличат, когато пораснат.

„Да се събуждаш всяка сутрин с позитивна мисъл и поне една голяма цел“, разкри тайната на успеха си Григор. Събитието на комплекса „Малееви“ бе организирано от „Рексона“. Световният номер 16 в тениса е рекламно лице на компанията за козметика.

Григор поигра на корта с децата, но първо потича с тях – две обиколки на корта за загрявка. Ударите им, очевидно мотивирани с амбицията да му покажат най-доброто, което умеят, го развеселяваха и асът ги насърчаваше: „Браво, тази не мога да я стигна“ … „Охо, страхотен бекхенд“ или пък: „Това можеш ли да го повториш?“, се чуваха от Димитров по време на открития урок.

22-годишната звезда поигра и джитбол, като показа, че футболната топка също не е чуждо тяло за спортиста.
Григор разкри пред децата и какъв съвет е получил от баща си и свой треньор Димитър Господинов в първите стъпки на изпълняването на началния удар. „Казваше ми да си представям, че съм Робин Худ – каза тенисистът. – Вадя стрелата над главата си и я изстрелвам.“

В края на следващата седмица Григор ще играе за България срещу Гърция за Купа „Дейвис“ в мач за оставане във Втора група от Евро-африканската зона.

„Личният ми живот е на заден план – каза Димитров. – Мисля само за тенис. Всеки играч трябва поне веднъж да се включи в Купа „Дейвис“, Това е уникално и съвсем различно състезание.“
/Труд/