Изложба на световноизвестния Петър Мичев в галерия „Възраждане“

Изложба живопис на Петър Мичев ще се открие в галерия „Възраждане”.

Плевенският художник представя творби с характерни за него персонажи, в които властват на първо място-жената, после конят, птичето, любовната двойка.

Петър Мичев е от най-скъпо продаваните български автори. Светът го открива през 1990 г. в брюкселската галерия „Остър ъгъл”, където негови канртини са изложени до тези на Салвадор Дали. Френската критика го определя като „ автентичен, мистичен и невъзможен”.

През 2000-та година той е най-продаваният художник в Париж. Американският 8-милионен град Тампа, където е живял 5 години, го номирира за личност на годината. Пред конгреса на Флорида братът на американския президент-гурбернаторът Джеб Буш го представя като единствения жител на щата, записан в „Енциклопедия Британика”.

След престоя си в САЩ и Франция, Петър Мичев се завръща в Плевен и става негов почетен гражданин. След 12 000-та си продаден картина, и 100 самостоятелни изложби, престава да ги брои.

Негови картини са притежание на световни музеи и личности като Джордж Буш, Владимир Путин, музеят на Ватикана и много други. /р.Пловдив/