Транспортни проблеми в Коматево заради днешния мач, полицията нащрек

Пловдивската полиция обяви твърди мерки за обезпечаване на ред и сигурност за днешната футболна среща между отборите на “Ботев”- Пловдив и „Левски” – София. Мачът започва в 14 часа на стадиона в квартал „Коматево”.

В тази връзка от 11 до 17 часа е възможна промяна в движението в участъка от бул. „Александър Стамболийски” по протежението на Коматевско шосе до кръстовището с околовръстния път на Пловдив. При необходимост дори ще се ограничи трафика в квартал „Коматево”, като ще се пропускат само колите на градския транспорт и на живеещите в района. Всички останали ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути.

Освен това полицията обяви предварителни мерки и забрани за феновете, за да се избегнат евентуални сблъсъци между агитките. Забранява се достъпът до стадиона на хора във видимо нетрезво състояние, такива с наложени забрани за посещение на стадионите, както и малолетни без придружител.

При охраната на мача ще бъде използвано и плътно видеонаблюдение. Категорично е забранено внасянето на всякаква пиротехника, алкохолни напитки, оръжие и опасни предмети. Не се допуска дори внасянето на знамена и плакати с дълги дръжки, кречетала и вувузели, никакви домашни любимци.

Нарушителите ще бъдат наказвани безкомпромисно, по бързата процедура, утвърдена от законите, предупреждава ръководството на пловдивската полиция. /р.Пловдив/