Елитни флористи се състезават на изложението „Цветна пролет“ в Пловдив

Елитни флористи подготвят риалити шоу за посетителите на изложението „Цветна пролет 2014“ в Международен панаир Пловдив. Над 20 експерти  ще сътворяват аранжировки в петото издание на конкурса, който се организира от посолството на  Нидерландия у нас. Състезанието ще се проведе на 20 март от 13.30 до 17 часа.
Тази година претендентите за голямата награда трябва да подготвят маса за официален прием, като акцентират на лалето – един от символите на Холандия, затова темата е „Тюлип мания“. Старт на надпреварата ще даде посланикът на Амстердам у нас Том ван Оорсхот. Холандски специалист ще изнесе лекция за  тенденциите в пазара на цветя.
Конкурсът  ще  демонстрира новости във флористиката пред многобройната публика на проявите,  свързани със семейството, свободното време, хобито и модата, които продължават от 19 до 23 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив.  Серията започва   със Специализираната изложба за  за цветя,  декоративна растителност,  градинско оборудване и аксесоари „Цветна пролет“ и Международната изложба „Природа, Лов, Риболов“.
„Цветна пролет“ отново ще зарадва любителите градинари и специалистите в областта на озеленяването и ландшафтния дизайн с нови продукти и идеи за украса на дома, офиса, вилата, заведения и хотели.

Panair-14.03.2014

На снимката: Състезанието за флористи, организирано от холандското посолство,  за първи път ще напусне столицата и ще се проведе в Международен панаир Пловдив по време на изложението „Цветна пролет 2014“.

 
В изложението участват производители и търговци на традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти, дървесни видове, овошки, семена, разсад и луковици, градински инструменти и оборудване, препарати за растителна защита и торове. В последните години стават все по-разнообразни колекциите от  саксии и керамични изделия, аксесоари и сувенири, допълващи цветните акценти в интериора.
„Цветна пролет“ и  „Природа, Лов, Риболов“ са част от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата в Международен панаир Пловдив. Те включват още: Изложба на общините (19-23 март), Eвропейски панаир на социални предприятия и кооперации за хора с увреждания (20-23 март), презентиращ  облекло, обувки, трикотаж, изделия за дома, Италиански фестивал на красотата и прическата – международно изложение за фризьорство, козметика, грим, парфюмерия (21-23 март), Международни  киноложки изложби (22-23 март).
Съчетаването на прояви, ориентирани към широк обхват от възрастови групи и интереси, комбинацията от бизнес и атракции привличат всяка година около 20 000  посетители.