Крис Евънс ще си почине от актьорството след „Капитан Америка“ и „Отмъстителите“

Холивудският актьор и любимец на фенките Крис Евънс ще се появи на големия екран през април, когато е премиерата на втория филм за Капитан Америка.
Крис игра ролята на патриотичния герой в първия филм през 2011 г. След това се появи пак като Капитан Америка в „Отмъстителите” от 2012 г. Очаква го и продължението на „Отмъстителите” с премиера през 2015.
Актьорът си е дал сметка, че не може да играе само роли от комикси завинаги и планира да се оттегли временно от актьорството.
„Мисля, след като свърши договорът ми за комикс героя със студиото Марвел да си взема почивка. Цялата работа с актьорството е като пъзел. Все едно някой ти е помогнал да купиш подарък, но ти не знаеш какъв е подаръкът. Така че отиваш и гледаш филма. Понякога е приятно, понякога е трагично.”
Крис, който балансира участието си в екшъни с роли като тази в „Точната бройка” с Ана Фарис, се надява и по-често да застава зад камерата. Той вече направи режисьорски дебют с филма „Влакът в един и половина” в който изпълнява и главната роля.

По повод решението да си вземе почивка Крис казва: „Носиш отогворност за всяко свое решение. Ако не го бях направил щях да съжалявам. Трудно ми беше по ред причини, но като помислих след това разбрах, че е правилният ход.“