Пловдив лишен от ремонт на улиците по партиен признак

Ръцете на БСП се извиват. Решенията за държавното управление се вземат извън партийните централи на двете управляващи партии. Това каза в предаването „Тази събота“ на Би Ти Ви президентът Георги Първанов. И обясни, че на „Позитано“ 20 има един човек, който по партиен признак е решил да лиши по право Пловдив от ремонт на улици, но не пожела да уточни кой е човекът.

Президентът отбеляза също, че има масово преливане на гласове и симпатизанти от БСП към АБВ в редица региони. АБВ е отворено в много широк спектър към избиратели от център-ляво до център-дясно. Това предполага, че влизаме в директна конкуренция с ГЕРБ, дори с Реформаторския блок, каза Георги Първанов.

Той заяви, че за момента АБВ ще продължи да се развива като гражданска коалиция и изрази надежда за солидна политическа подкрепа, т.е. достатъчно партии, които да дадат на движението формалното основание за регистрация.

„Не знам нищо за новия проект за Светлана Джамджиева и Огнян Донев. Не го коментирам, защото не съм сигурен, че това са автентични разговори”, каза Първанов по повод публикуваната кореспонденция, за която се твърди, че е между главния редактор на „Труд” Иван Михалев и собственичката на „Труд” и „24 часа” Венелина Гочева. В разговора се твърди, че лидерът на АБВ финансира проекта. Той приемал тази кореспонденция като компромат. „В момента кампанията е най-компроматната от началото на прехода“, уточни Първанов.

Остонсно напускането на Нидал Алгафари пък Георги Първанов коментира, че не било политически проблем. „Той се занимава няколко дни с експертна работа. Сигурно не му е било интересно и затова е напуснал. Има много неясноти. Но това е приключен въпрос“, поясни Първанов. Той отказа да коментира обвинението на Алгафари, че навремето е избрал да работи с Моника Станишева.  /Марица/