Дейвид Култард облече женска рокля

Макар и звезда в един от най-мъжествените спортове – шампионатът Формула 1 бившият пилот не крие и женствената си страна. 42-годишният Дейвид Култард шокира зрителите когато се появи с женска рокля и грим на сцената на клуб The Cord в Лондон. Феновете на шотландеца обаче не трябва да се притесняват от избора му на облекло, този път това бе в името на благотворителна кауза.


Знаменитият пилот първоначално бе с черен костюм, с бяла риза, които замени за къса златиста рокля с леопардов мотив с презрамки и ярко червило на устните. Излизайки на сцената посред изблик на смях и приветствия, Култард насърчи публиката да дари пари за организацията Wings For Life, която подкрепя хора, страдащи от заболяване на гръбначния мозък. По-специално, тя финансира изследвания и клинични тестове по целия свят, които целят да излекуват наранен гръбначен мозък.
Освен Култард, има и други хора от мотоспортовете, които покрепят тази организация. Тоа са световният шампион по мотокрос Хайнц Кинигаднер и собственикът на компанията и отбора от Формула 1 Ред Бул Дитрих Матешиц. През 2003 синът на Кинигаднер Ханес претърпя трагичен инцидент, който го остави с парализа и на четирите крайника. По-малката сестра на Култард почина миналата година след свръхдоза от предписваното лекарство пропранолол.