Цветанов: Цацаров доведе Пеевски в кабинета ми

„Никога не съм участвал в сделки с Делян Пеевски.“ Това каза в сутрешния блок на „Нова телевизия“ депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Той коментира твърдението на медийния бос и депутат от ДПС Делян Пеевски, че по времето, по което е бил вътрешен министър, го е молел за медиен чадър над престъпни босове.

„В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие“, заяви Цветанов. Той обясни, че не е имал никакви очаквания от Цацаров, очакванията му са били свързани с Борис Велчев. Цветанов отрече да знае какво се е случило, че от един момент насетне медиите на Пеевски са престанали да бъдат ласкави към него. „Идвали са много депутати, които са влизали в моя кабинет“, добави бившият вътрешен министър и обясни, че Цацаров е довел Пеевски на срещата с него.

Според твърденията на Пеевски Цветанов е оказал натиск на срещата за осигуряване на медиен комфорт за мафиотските босове Киро Японеца и Йоцко, както и е настоял прокурор Ася Петрова, която работеше по делото „Килърите“ ,да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.

„Никога не съм очаквал, че институции ще участват в политически процеси. Като министър на вътрешните работи никога не съм се обаждал на някой директор, за да правя някакви внушения, както прави Йовчев в момента. Ако съм участвал в сценарии и задкулисие, щях ли да бъда днес в такава ситуация“, попита Цветанов. Според него шефът на ДАНС Владимир Писанчев е назначени заради натиск от Делян Пеевски.

Цветан Цветанов вече е споменавал за такава среща още през май миналата година, при обсъждането на проектокабинета „Орешарски“. „Дойдохте при мен с главния прокурор. Така решихте и изборите“, каза Цветанов от парламентарната трибуна към Пеевски, когото обвини във връзки с КТБ и във влияние в проектокабинета „Орешарски“. Пеевски му отвърна, че лъже, и се закани, че тепърва ще излизат данни за срещи на Цветанов с криминално проявени и че с него ще се занимава правораздаването, а по-късно намекна и за истината
за апартаментите му.

Главният прокурор Сотир Цацаров опроверга твърдението на Цветанов, че на срещата между двамата е дошъл с Пеевски. „На тази служебна среща влязох в кабинета не водейки никого, заварих там народния представител Делян Пеевски. Не аз определям кой да пребивава в кабинета на вътрешния министър“, заяви Сотир Цацаров /Дневник/