Застреляха мъж под домашен арест в столицата

Мъж е бил застрелян тази сутрин към 9:25 часа в софийския квартал „Света Троица“, съобщиха от МВР за „Труд онлайн“.

По първоначални данни минути преди ицидента, двама мъже позвънили на входната врата, те стреляли по слезлия да им отвори мъж и избягали в неизвестна посока.

Нападението е станало до един от блоковете в квартала, в непосредствена близост до Централния затвор. За разлика от погрешните съобщения, че мъжът е 50-годишен, от МВР уточниха, че мъжът е на 44 години.

Застреляният бил криминално проявен за притежание на наркотици и контрабанда на акцизни стоки и в момента бил под домашен арест. На мястото вече има полиция и екип на Спешна помощ. Столичните криминалисти извършват оглед на място, районът е отцепен.

Застреляният в София мъж се казва Стоян Цветков, съобщи Блиц. От пресцентъра на МВР засега не потвърждават тази информация.

Стоян Цветков има фирма за търговски операции и услуги. Това стана ясно след проверка на „Труд онлайн“ във фирменият регистър „Дакси“, която показва, че в блок 380 на жк „Света Троица“ живее мъж на име Стоян Цветков, на същата възраст, като посочената от пресцентъра на МВР.

Той е посочил адрес във вход А на бл. 380 и е регистрирал там фирма „Екс дринкс“ през юни 2012 г.

Фирмата е за търговски операции и услуги, като Стоян Цветков е управител и собственик. Пълномощник на фирмата е адвокат Райна Кралева, сочат данните от фирмения регистър.

„Труд“ се свърза с адвокат Кралева, която не можа да си спомни, че е пълномощник на тази фирма, нито кога е станало това. Тя предположи, че става въпрос за еднократна административна услуга.