Ансамбълът от Полковник Серафимово обра наградите на „Балканфолк“

Ансамбълът за автентичен фолклор „Георги Чилингиров“ участва в XXIV Старопланински събор и XI Български национален шампионат по фолклор „Балканфолк“ във Велико Търново.

novini
Да запазим уникалния български фолклор

Съставът, който носи името на известния родопски певец, е при читалище „Отец Паисий 1926“ в село Полковник Серафимово. Ръководител му е Съби Кайджиев. След отлично представяне ансамбълът бе награден с Гранд При „Златен Орфей“, златен медал и почетния знак на фестивала. Солистката Теменужка Кайджиева също бе отличена с Почетния знак и диплома.

Ръководителят Съби Кайджиев изказа своите благодарности към всички участници в ансамбъла за отличното представяне на фолклора от Родопите и село Полковник Серафимово. През последните години формацията се превърна във визитка и гордостта на родопското село.

Тази година се навършват 5 г. от основаването на ансамбъла и 95 г. на читалище „Отец Паисий“, на което Съби Кайджиев е председател. Празниците по тези поводи ще бъдат на Петровден, когато се организира и национален конкурс надпяване „С песните на Георги Чилингиров“.

Николай Чапански
www.marica.bg

m.filibe.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми e-mail: agurdev@abv.bg. Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев