Том Гейтс: Отлични оправдания (и други хубави неща), книга 2, Лиз Пишон

ТОМ ГЕЙТС: ОТЛИЧНИ ОПРАВДАНИЯ (И ДРУГИ ХУБАВИ НЕЩА), книга 2
Лиз Пишон

Стр.    352
Цена: 17.90 лв.
ISBN:  978-619-7560-11-4

Отсъствието на училище от списъка със задачи за деня е страхотен повод да измислиш куп „Отлични оправдания и други хубави неща“.

Изведнъж вдъхновението взима връхна точка и Том прави сериозен опит за домашна работа. Стига да получи допълнителни джобни пари. С добър родителски подход обаче, няма как да се случи. Следва много находчив план как да злепостави сестра си Дилия пред новото ѝ гадже, Ед. Ето го и Дерек, най-добрият му приятел. Те отново са в ритъм. Следват репетиция след репетиция. Не след дълго и концерт с подбрана публика – не къде да е, а в дома за стари хора „Тучни ливади“.

И така, ваканцията е като забава без край. Том е напълно щастлив и има невероятни идеи за нови рисунки. А изкопаемите, баба и дядо, отново бръмчат наоколо. Трябва само да внимава с някои неща, които изобщо не бива да споменава пред чичо Кевин и леля Алис. О, и да не счупи нещо скъпо в тъй голямата им къща. Оп-па, трябва да е нащрек и с братовчедите, защото хич не обича да гледа страшни филми. Има нещо още по-страховито от филми на ужасите, да знаете, и то е зъбобол. Оказва се обаче, че има далеч по-мъчително преживяване от един зъбобол и то е унижението.

Лиз Пишон е родена на 16 август 1963 г. в Лондон, Англия, където прекарва голяма част от своя живот. В началото на кариерата си работи като илюстратор, но впоследствие решава да пробва късмета си и като писател, което се увенчава с огромен успех. Днес първата книга от поредицата „Великолепният свят на Том Гейтс“ е преведена на над 44 езика в 11 милиона копия по света. На въпроса откъде черпи вдъхновение за живота на своя герой, Лиз отговоря, че редица от случките с учители, описани в книгите, всъщност са базирани на истински истории от нейните училищни години.