Певецът Тодор Кожухаров с нова книга и албум

novini
Да запазим уникалния български фолклор

2021 година започва изключително благоприятно за тракийския певец Тодор Кожухаров.

В края на месец февруари от печат излезе новата му книга – „Живот, събран в песен“. Едно съкровище за всички почитатели и последователи на изпълнителя, което съдържа автентични и авторски негови песенни образци, интересни биографични моменти, фотографии, публикации и статии, проследяващи творческия му път.

„Това е една книга в условията на пандемия. След като няма участия, аз се заех с този проект и за 4 – 5 месеца го осъществих.“ – казва твореца, добавяйки: „Това е един прекрасен сборник, учебник, съдържащ 66 нотирани песни, които с любов съм изпял“.

Тодор Кожухаров планира да представи „Живот, събран с песен“ тази пролет с мини турне в градовете Стара Загора, Раднево, Пловдив, Димитровград, а може би и в София.

Това е втора книга за певеца, естествено творческо продължение на първата – „С магията на песента“ публикувана през 2004 г.

„От май месец 2020 година, заедно със съпругата ми Донка Кожухарова, записваме песни за нов албум, който вече е готов. Името му е „Златен наниз“ и се надявам до края на месец март да излезе на бял свят. Гости в него са изпълнителите Дарина Славчева, Стоян Петков и Милка Андреева. Всичко това под съпровод на оркестър „Южни ритми“ – с тази новина зарадва слушателите тракиеца, когато гостува в предаването „Жива вода“.

Тодор Кожухаров, Донка Кожухарова и оркестър „Южни ритми“

Тодор Кожухаров, Донка Кожухарова и оркестър „Южни ритми“

Воден от порива на вдъхновение и любов към фолклора, и към песента, Тодор Кожухаров не спира да работи, а напротив – от душа продължава да твори.

Със своите 45 години професионална творческа дейност той създава очертанията на един непреходен и стойностен музикален път, богат репертоар, разпознаваем стил и сладост на изпълнение.

Лина Мачева
www.bnr.bg

m.filibe.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми e-mail: agurdev@abv.bg. Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев