Учители от Художествената гимназия показват „Пространства“ в Радио Пловдив

Изложба „Пространства“ на сдружение „Collegium pro arte+“ на преподавателите от НХГ „Цанко Лавренов“ ще бъде открита във вторник, 23 февруари, в Културния център на Радио Пловдив.

Събитието е организирано с подкрепата на Дружеството на пловдивските художници и Радио Пловдив.

Експозицията показа произведения в различни стилове, жанрове и видове изобразително изкуство. Творбите са обединени от индивидуалните художествените интерпретации на пространството и неговите състояния и елементи.

Със свои картини в изложбата участват Ангел Китипов, Антония Фингарова, Атанас Камешев, Борис Богданов, Ваня Годжелова, Георги Узунов, Диана Папазова, Димитър Келбечев, Зорница Касапян, Ивилина Коликова, Костадин Отонов, Михаил Маламски, Петър Чучулигов, Полина Тодорова-Станчева, Светлозар Чавдаров и Христо Жеков.

„Collegium pro arte+” е творческо обединение на специалистите художници от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“. Всички участници са преподаватели по специални предмети в гимназията и са утвърдени автори с богати творчески биографии и активна художествена дейност.

Събитието е инспирирано от желанието на учителите от Художествената гимназия да покажат, че индивидуалните творчески търсения могат да бъдат обединени в качествена изложба. Тя показва една от посоките, по които се работи в гимназията – да се организират представителни експозиции на преподавателите – художници.

НХГ „Цанко Лавренов“ популяризира част от съвременното изобразително изкуство в Пловдив и съдейства за неговото развитие сред бъдещите художници, които се обучават в училището.

www.radioplovdiv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.