България завърши по триумфален начин квалификационния турнир в Израел

Българският национален отбор по волейбол завърши по триумфален начин участието си на европейските квалификации в Израел.

Въпреки факта, че още вчера вече си бяхме подсигурили участие на континенталния форум, селекцията на Силвано Пранди демонстрира професионализъм и разби с 3:0 домакините (25:20, 25:21, 25:23).

Така „лъвовете“ изпълниха задачата, поставена им от президента на федерацията Любо Ганев, призовал ги за четири победи в четирите квалификационни мача.

Селекционерът Силвано Пранди даде шанс за изява на състезателите, които до момента не се бяха включвали в двубоите от квалификацията.

Двубоят не започна по най-добрия начин за нашия отбор, като позволихме на домакините да вземат превес. Това обаче не трая дълго – „лъвовете“ заиграха с настроение и наваксаха изоставането си. Постепенно се оформи добра преднина, която се запази през цялото време.

Втората част бе като повторение на първата, като тук бе ключов сервисът, изпълняван от Тодор Скримов. И двата отбора допуснаха някои грешки, родните волейболисти обаче останаха стабилни, благодарение на взаимодействието си на терена.

В третия гейм израелците отново имаха водеща роля, като възползваха и от грешките на родния тим. Алекс Николов зае мястото на Тодор Скримов и отново записа силно представяне. Повратен момент бе средата на частта, когато силите се изравниха. „Трикольорите“ постепенно излязоха напред и въпреки, че домакините се разиграха в ключовите моменти, съумяха да затворят чисто срещата.

Стартовият състав на България: Цветан Соколов, Илия Петков, Владимир Станков, Алекс Грозданов, Аспарух Аспарухов, Тодор Скримов, Петър Каракашев – либеро.

www.topsport.bg