Посланикът на Русия и министър от правителството на Москва ще участват в честването на 143г. от Освобождението на Пловдив

Посланикът на Русия и министър от правителството на Москва ще участват в честването на 143г. от Освобождението на Пловдив

Пловдив ще чества тази събота – 16 януари, навършването на 143 години от Освобождението на града с тържествена военна церемония, която ще започне в 11.00 часа с поклонение пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина (зад централния Дом на младоженците).

Сред гостите ще бъдат Н.Пр. Анатолий Макаров – Извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България, Сергей Черьомин – министър в Правителството на Москва и Началник на Департамент „Външноикономически и международни връзки“ на град Москва, представители на Посолството на Руската Федерация и Дома на Москва в София.

Във военната церемония, включваща полагане на венци и цветя, ще участват Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, представители на комитет „Родолюбие“.

Слово по повод годишнината ще произнесе д-р Стефан Шивачев, директор на Регионален исторически музей – Пловдив. Водещ ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев .

Тържественото честване ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи следва да бъдат с маски, независимо че събитието е на открито, както и на отстояние един от друг.

www.plovdiv.bg