Учениците от V до XII клас остават онлайн до 31 януари

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде заповед за продължаване на дистанционно обучение на учениците от V до XII клас в периода от 4 до 31 януари 2021 г.

Тя засяга всички училища в страната и е издадена във връзка с изменение и допълнение на заповед на здравния министър Костадин Ангелов относно удължаване на срока на въведените временни противоепидемични мерки на територията на България до края на този месец.

„Нареждам в периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. обучението на учениците от 5-и до 12-и клас, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии“, се казва в заповедта от министър Вълчев от 31 декември 2020 г.

Той уточнява, че заповедта се издава „поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, на педагогическите специалисти и на другите служители в училищата“.

www.sega.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.