Онлайн изложба на художниците от „Collegium pro arte+”

Преподавателите от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ – Пловдив представят обща виртуална изложба.


Тя се организира от „Collegium pro arte+” – творческо обединение на специалистите художници от НХГ.

Всички участници преподават по специални предмети в Художествената гимназия и са утвърдени автори с богати творчески биографии, и активна художествена дейност.

Експозицията представя произведения в различни стилове, жанрове и видове изобразително изкуство.

Ангел Китипов, Антония Фингарова, Ваня Годжелова, Диана Папазова, Кети Георгиева, Паулина Стоянова, Петър Чучулигов, Полина Тодорова-Станчева, Светлозар Чавдаров и Христо Жеков участват с живописни творби. Борис Богданов, Димитър Келбечев, Михаил Маламски и Пламен Велчев се включват в изложбата с графични композиции. Атанас Камешев и Ивилина Коликова показват пейзажни фотографии. Кристина Кутлова представя две мозайки, а Траян Добрев – две автроски икони. Зорница Касапян участва с две калиграфски рисунки. В изложбата могат да се видят и скулптурните пластики на Вида Щипкова и Георги Узунов.

Събитието е инспирирано от желанието на преподавателите от Художествена гимназия да покажат, че индивидуалните творчески търсения могат да бъдат обединени в качествена изложба.

Тя показва една от посоките, по които се работи в гимназията – да се организират представителни експозиции на преподавателите – художници. НХГ „Цанко Лавренов“ популяризира част от съвременното изобразително изкуство в Пловдив и съдейства за неговото развитие сред бъдещите художници, които се обучават в училището.

Тук може да разгледате изложбата: https://bit.ly/36EW5SY

www.radioplovdiv.bg