Лято, Али Смит

ЛЯТО
Али Смит

Стр.    400
Цена: 18 лв.
ISBN:  978-619-759-616-8

И лятото със сигурност е това: да си представиш края

Светът е под карантина, вирусът сваля маските на политиците и показва истинския им облик. Фалшивите новини сеят нова зараза, борсите са разтърсени, държавите – затворени, човечността – забравена.

Саша Грийнлоу и брат ѝ Робърт са тийнейджъри – тя иска да спаси дивата природа, той е Престъпник ниво седем в компютърна игра и знае много за Айнщайн. Също като него е гений и откривател. Засега е открил, че независимо от епохата изтезанията не се променят, само се усъвършенстват.

Какво се случва с младите Грийнлоу, когато срещат 104-годишен старец? Как оцелява човечеството, когато е на ръба? Столетникът знае отговорите, преживял е две войни…

 „Лято“ е четвъртият роман от поредицата „Сезони“ на Али Смит (р. 1962 г.), в който тя преплита историите на всичките си герои и търси отговор на болезнените въпроси на съвремието ни. Писателка, журналистка и драматург, в родната ѝ Шотландия наричат авторката „Нобеловият лауреат на Шотландия в режим „очакване“.

Член на Кралското общество за литература и Командор на Ордена на Британската империя, тя е сред най-силните гласове в съвременната европейска литература. Романът ѝ „Есен“ – първи от поредицата „Сезони“, стигна до финала за наградата „Ман Букър“, а „Пролет“ бе номиниран за наградата „Джордж Оруел“ за политическо писане.