„Магазинчето за антики и вълшебства“ – история за уют в студени дни от Мануела Инуса

 Има ги онези книги, които сгряват читателското сърце. Книги, които ни носят уют и усмивки дори в мрачните есенни дни. Книги, които просто оправят деня на читателя.

Именно такава е поредицата на Мануела Инуса за магазинчетата на китната улица в Оксфорд – „Валери Лейн“. Една поредица от книги, в които читателят се наслаждава на истинско приятелство и доброта, на сладки истории, които сгряват сърцето.Читателят обиква героите, радва се заедно с тях и скърби с тях.

В третата книга от тази поредица – „Магазинчето за антики и вълшебства“, читателя се среща с Руби, собственичката на антикварния магазин и нейния път за откриването на щастието и любовта. Историята на Руби ни носи посланието, че трябва да влагаме сърце и душа в това, което правим, трябва да следваме сърцето си и просто да обичаме. Тази книга е леко по-мрачна и меланхолична в сравнение с останалите две, но това прави само историята по-истинска и вълнуваща. Като трета книга от поредицата може да се забележи и едно израстване на самите персонажи, с всяка една книга историята и живота на улица „Валери Лейн“ става по-богат.

„Магазинчето за антики и вълшебства“ от Мануела Инуса е една красива, сладка и уютна история, която ще накара читателя да си остана вкъщи на топло с някоя гореща напитка и просто да чете. „Защо човек да затваря очи пред действителността? Защо в тежък период от живота си да се старае на всяка цена да изтласка грижите от съзнанието си? След като може да намери дори утеха в такива трагични истории. Знаейки, че не е сам с болката си.“

 

„Защо човек да затваря очи пред действителността? Защо в тежък период от живота си да се старае на всяка цена да изтласка грижите от съзнанието си? След като може да намери дори утеха в такива трагични истории. Знаейки, че не е сам с болката си.“

Илияна Симеонова, Книжарница „Хермес“ – Варна
www.hermesbooks.bg