Трима медици, учители и общинари от Пловдив са сред новите заразени с ковид

Още трима медици са сред 85-те нови случаи на COVID-19 в Пловдивска област за последното денонощие. С положителни проби са общопрактикуващ лекар от Пловдив, лекар-специализант и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение “Уромедикс“ – Пловдив.

Сред новите диагностицирани с коронавирус са и 4 служителки на администрацията на пловдивския район „Централен“, съобщиха от РЗИ. Сградата на кметството на район „Централен“ е дезинфекцирана няколко пъти. На мястото на четирите служителки, които са в карантина, са поставени заместници, каза районният кмет Георги Стаменов. Всички контактни служители са тествани и резултатите им са отрицателни , добави той.

Учител и ученик от две училища в Пловдив и помощник-възпитател от детска градина в Хисаря също са диагностицирани с коронавирус.

В пловдивското ОУ „Яне Сандански“ е заразен учител по рисуване, който последно е бил на работа на 13-ти октомври. Здравните власти са предписали завишен контрол, повече дезинфекция и употреба на лични предпазни средства в учебното заведение. С положителен тест е и седмокласник от ОУ “Душо Хаджидеков“ в Пловдив. Той е с леки оплаквания, в добро състояние и е на домашно лечение, класът му е под карантина.

9 деца и трима души персонал от ДГ “Пинокио“ в Хисар са поставени под карантина, заради помощник-възпитател, диагностициран с коронавирус. Предписани са завишен контрол и дезинфекция в детската градина.

Един починал пациент има в Пловдивска област за последните 24 часа – 57-годишен мъж от Раковски с придружаващи заболявания, сред които онкологично и сърдечно.

Четирима души са приети в болница за денонощието – три жени от Пловдив и един мъж от община Стамболийски. Всички са в добро състояние. Под карантина са 916 души, на домашно лечение са 579.

За денонощието най – много са новозаразените в Пловдив – 52. Следват общините Асеновград-16, Марица – 5, Раковски – 4, Карлово – 2 и по 1 в Калояново, Родопи, Перущица, Стамболийски, Съединение и Хисаря.

„Общият брой на лицата, които се лекуват в болничните заведения е 192, като от тях с потвърдена диагноза на коронавирус са 164. 3-ма пациенти са на интензивно лечение. По данни на болниците свободните легла за лечение на К-19 са 82, а тези за интензивно – 27. Свободните стаи за пациенти с непотвърден коронавирус са 14“, уточни областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева./Bnr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.