Кметът Здравко Димитров се срещна с екипа на Комплекса за социални услуги „Св. Петка“

Кметът Здравко Димитров посети Комплекс за социално-здравни услуги „Света Петка“ по покана на директорката Петя Вълчева, за да се запознае на място с работата на социалните работници и грижата за децата.


В срещата с екипа участва и зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев.

В него са настанени 16 деца и младежи с увреждания. Дневният център за деца и младежи с множествени увреждания е с капацитет от 20 души, за които се грижат логопед, психолог, рехабилитатор и детегледач.

По време на срещата стана ясно, че в рамките на последните 9 месеца директорката е предприела редица реформи в дома в изпълнение на политиката на община Пловдив за повишаване качеството на услугите.

Като начало извършва наложителни ремонти в стаите на децата, подменя легла, матраци и чаршафи и завивки. Заедно с целият екип облагородяват двора, за да могат децата да го използват и да прекарват повече време в него. Всички служители се включват и в ремонта на оградата. Петя Вълчева заварва и неефективно видеонаблюдението в помещенията, в които са настанени децата с увреждания. Тя предприема необходимите действия, за да гарантира сигурността им и да има постоянен надзор и ефективна грижа. Предприема също действия за разчистване на мазето и тавана на сградата, за да ги освободи от ненужни вещи и ги дератизира.

„Виждам, че новият директор работи активно и екипът в дома е сплотен около грижата за децата, които имат нужда от спокойствие и топлина“, коментира кметът като даде висока оценка за работата на Петя Вълчева. Той сподели, че повече от 20 години има отношение към този дом и го е посещавал и подкрепял с дарения още преди да се занимава с политика.

www.plovdiv.bg