Бебе на два месеца в Пловдив е с Covid-19

Бебе на 57 дни е сред новите случаи на заразени с Covid-19. То е хоспитализирано и в момента е в добро състояние. С потвърдена диагноза в болница е и 6-годишно дете. И двете деца са от Пловдив. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.

От всички потвърдени случаи са установени нови 4 инфектирани медици, сред които лекар от МБАЛ „Св. Пантелеймон“ . Той е в домашна изолация, а всички негови колеги и пациенти са изследвани. В болницата е направена дезинфекция.

Сред потвърдените с Covid-19 нови случаи на медици са и двама рентгенови лаборанти от Клиника „Медикус Алфа“ и медицинска сестра от УМБАЛ „Св.Георги“. Те също са на домашно лечение.

В края на миналата седмица са регистрирани като положителни и двама служители на 36 и 37 години от Криминална полиция в Пловдив. Предприети са всички необходими мерки. Дадени са предписания от здравните власти. Към днешна дата в националната система има данни за жена на 51 години, която работи в КАТ-Пловдив.Тя е била последно на работа на 24,07,2020 година. С положителна проба е и жена на 54 години, която работи в КПКОНПИ в града. Тя е била последно на работа на 17,07,20 година. И двете са на домашно лечение, предприети са необходимите мерки за изолиране на заразата.

47 са заболелите от Covid-19 през последните три дни в област Пловдив. За същия период оздравелите лица са 67.

В болница към момента са 123 пациенти, като с доказана диагноза от са 97. 11 са приети в болница на лечение през първите два дни на август. През последното денонощие нови хоспитализирани обаче няма.

Днес има и един смъртен случай – жена на 74 г. с придружаващи заболявания артериална хипертония и диабет. Статистиката по общини: Пловдив – 597, Карлово – 48, Кричим – 22, Хисаря – 9, Родопи – 74, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 22, Асеновград – 48, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 10, Сопот – 9.

15 служители от Община Пловдив ще бъдат изследвани с тестове за наличие на Covid-19. Толкова са заявили желание да бъдат тествани от контактните с установения с вируса служител, дал положителен PCR миналата седмица. Тестовете ще бъдат направени в лабораторията на РЗИ – Пловдив./Бнр