Удължиха извънредната обстановка до края на юли

Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде продължена с още две седмици. 

Мярката е превантивна и е с цел властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Министър Ананиев съобщи, че предстои да бъде засилен контролът по спазването на препоръчителните мерки в цялата страна като областните кризисни щабове и местните районни здравни инспекции ще имат право да въвеждат свои мерки съобразно конкретната ситуация по места.

Предвижда се масовите мероприятия, дори и на открито да се намалят до минимум, каза още министър Ананиев.

До дни той ще издаде нови заповеди за удължаване на извънредната ситуация и за влизането в страната ни на чужди граждани.

Стана ясно също, че 25 футболисти от футболен клуб „Черно море“ и четирима от „Царско село“ са дали положителни проби за коронавирус.

По този  повод се обмисля футболните мачове отново да се играят без публика.

Съобщено беше също, че до края на месеца може да стане факт българското лекарство срещу коронавирус, което все още е в етап на изпитание и ще се казва „Ивермек

Стана ясно, че наш български екип е много близо до откриване на лекарство срещу Ковид-19, както вече е стартирало и неговото клинично изпитване. Изпитването се провежда в девет болници в страната.

www.radioplovdiv.bg