Проверявай, Джоел Шарбоно

ПРОВЕРЯВАЙ
Джоел Шарбоно

Стр.   352
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-954-515-516-1

Мери Бекли живее в свят без лъжи. Родният ѝ Чикаго от десетилетия насам е град на ред и спокойствие, чистота и вежливост, просперитет и благосъстояние,на каквито никога преди не се е радвал. Малко след смъртта на майка си обаче Мери открива странни неща изапочва да задава въпроси, но сякаш целият свят е глух за тях. Постепенно девойката осъзнава, че съществуват тайни, които властта крие от обикновените хора, и разбира, че думите и знанието съдържат сила, способна да промени хода на историята. Привидно нормалният ѝ живот се преобръща и тя трябва да реши какво е готова да пожертва в името на истината.

„Проверявай“ е завладяваща антиутопия за опасностите,свързани с безконтролното навлизане на технологиите в живота ни, и за все по-осезаемата липса на критично мислене у хората.
Книга, която ще ви провокира да проверите собствените си знания. Мрачна перспектива на бъдещето, в което фалшивите новини се фабрикуват в името на обществената сигурност, знанията са неглижирани, за да процъфтява бизнесът, а мирът изисква още по-големи жертви от правата на хората. Готови ли сме да понесем цялата истина?
Адам Макконвил, списание „Бекдроп“
Модерна тематика, първокласна интрига, разкошни образи, непредвидими обрати – всичко това гарантира огромен успех за поредицата. Препоръчвам я на феновете на Сара Дж. Маас, Кийра Кас и Евелин Скай.
School Library Journal
Отдавна четем книги и вестници на лаптопи и таблети, новините изскачат от социалните медии, пощата, даже от „умните“ устройства, с които тъй бързо свикнахме. На фона на това страховито настояще Джоел Шарбоно ни пренася 70 години напред в бъдещето, когато истинските книги са изчезнали…
Брайън Адамс, писател
Стряскащо реалистична! Прочетете тази книга, преди отново да включите компютъра си.
Беки Андесън, книжарници „Андерсън“
Вземете „451 градусапоФаренхайт“ и „1984“,прибавете щипка Стивън Кинг, малко романтика, прибавете избрани страници от „Повелителя на мухите“ и консумирайте, докато е още топло.“
Майкъл Грант, автор на трилогията „Отнесен“ и колумнист за „Ню Йорк таймс“