Награждават победители в детски конкурс в район „Източен“

Обявените конкурси по повод Международния ден на детето: за детска рисунка, фотографска снимка и авторско стихотворение в район „Източен“ приключиха с много оспорвано гласуване  за най-добра творба.

„Не очаквах ,но за краткото време, което имаха по регламент,  79 деца и ученици ни изпратиха 101 прекрасни  рисунки, фотоси и стихотворения“ – съобщи кметът на района Иван Стоянов. Той добави, че по този повод  само за 5 дни в страницата в социалната мрежа  е имало над  15 000 посещения и преглеждания  на материалите.

Награждаването ще бъде на 1-ви юни от 11:00 ч. в Парк „Каменица“ и ще бъде излъчвано в социалната мрежа чрез стрийминг на страницата на кмета във Фейсбук, където са поместени всички произведения  като обект на гласуване. В наградният фонд са включени  велосипеди, стативи, книги, играчки и др. „Каним само класираните  девет деца, които ще наградим при спазване на всички противоепидемични мерки, а след отпадане на карантинните забрани, ще продължим с веселието за всички на открито“-  сподели  оптимистично Иван Стоянов

Всички участници ще получат своите  специални грамоти чрез  училищата и детските градини, а тези, които живеят в района, но учат на други места- на пощенския си адрес.

www.plovdiv.bg