Изложба на Светлозар Недев в галерия „Сигна“

„Чудаци в безвремието“ е името на изложбата на старозагорския художник Светлозар Недев, с която той гостува в Пловдив в арт галерия Сигна.

Абстрактните живописни творби са от последния творчески период на автора и отразяват погледа му към света извън неговата познаваема реалност.

Откриването ще бъде онлайн на 1 юни 2020 г. с видео „На живо“ от 18:30 ч. Всички почитатели могат да го проследят на страницата на галерията във фейсбук . В галерията ще се допускат не повече от 5 човека и носенето на маски е задължително.

Светлозар Недев е роден през 1961 г. в Стара Загора. Изявява се като художник, фотограф и фотожурналист. Възпитаник е на ССУ „Юлиус Фучик“, сега Национална гимназия по полиграфия и фотография в София.

Висшето си образование завършва във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, специалност „Културология“. През 2003 г. защитава магистърска степен в същия университет, специалност „Мениджмънт в художествената култура“.

Автор е на над 30 самостоятелни изложби и участник в множество общи изложби, живопис и фотография в България и чужбина. Негови творби са притежание на частни колекционери от България, Русия, Австрия, Швейцария, Македония, Дания, Турция и Франция.

Участник в международни художествени пленери: „Русалка“-Каварна; с. Дрен – Македония. Главен организатор и участник в Българо-руския международен художествен пленер през 201, 2013, 2014 г. в Мъглиж.

От 2015 г. е куратор на международния художествен пленер „Безгранично изкуство“ в Малка Верея. През месец декември 2013 г. открива собствена галерия NEDEV Art Gallery, в която освен негови творби, са експонирани произведения на автори от България, Сърбия, Русия, Турция, Македония и Англия.

www.plovdivtime.bg