Стартира онлайн платформа в подкрепа на българските морски курорти

Представители на бизнеса представиха днес мерки в помощ на малкия и средния бизнес по време на извънреден брифинг.

Те са създали онлайн платформа, която да помогне на хотели и ресторанти през предстоящия летен сезон.

Платформата се казва „Преоткрий България“ и ще стартира на 1 юни заедно с летния сезон. Идеята е там да могат да се правят резервации за хотели и ресторанти, като се гарантират най-добрите цени, качество и сигурност за потребителите.

„В тази платформа нашите партньори ще могат да дадат най-добрата цена, на които са способи. Ще искаме и те да гарантират, че при тях ще се спазват всички мерки за сигурност. Идеята е да насърчим българския туризъм“, коментира управителя на магазините „Метро“ за България.

Всичко това ще се извършва с подбор, за да могат потребителите да бъдат сигурни, че ще получат най-доброто и в същото време ще имат безопасна почивка.

„Това е коалиция в полза на българското общество, целта е да се направи един сигурен продукт. Изработихме един детайлен пакет с препоръки за спазване на чистота и социалната дистанция. Най-важното за нас е да върнем българското меню. Това е задължително условия за ресторантите и хотелите, които ще участват в тази платформа. Идеята е да се предлага храна, която е закупена от български производители“, коментира друг представител на бизнеса – Георги Гърневски.

www.plovdivtime.bg