Изложба „Майка и дъщеря“ в галерия „Червеното пони“

Изложба „Майка и дъщеря“ открива галерия „Червеното пони“. 

Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници и дъщеря и Женя Бозукова, която идва от Будапеща са подредили 20 живописни платна.

Всяка със своя уникален стил представя стремеж към духовната чистота в един материален свят.

Експозицията носи послание за пътуване във времето и пространството, сподели Снежана Фурнаджиева.

Галеристката Рени Шишкова се радва отново галерия „Червеното пони“ да отвори врати
Поради новите условия на работа, предизвикани от здравната ситуация, за да няма струпване на хора, стандартно откриване на изложбата няма да има. На 21 май авторите ще бъдат в галерията между 16 и 20 часа, за среща с Вас. За да спазим всички необходими изисквания носете маски и спазвайте дистанция.

Снежана Фурнаджиева е много добре познат автор сред артистичните среди. Стилът й е декоративно-абстрактен, в картините й има много символи, знаци и кодирани послания.
Тя е и първата жена председател на Дружеството на пловдивските художници, и като такава продължава да се бори със сила и упоритост за правата им.

Женя Бозукова е родена през 1976год. Завършва живопис в художествената Акадмия в Будапеща. Избрана е за най-добър млад автор на Пловдив през 2016 год. Има реализирани самостоятелни изложби в Будапеща, Виена и Рим.
Участвала е в Международни биеналета във Флоренция и Маями.

Платната й на съвсем пръв поглед изглеждат с прости и ясни композиции, които се възприемат бързо. Веднага след това става ясно колко илюзорно е това, заради тайнствеността и философията, която носят реалните обекти в тях.
Вълнуващо е да направиш съвместна изложба с детето си.
Изложбата ще може да се посети до 14 юни, при стандартното работно време на галерията.
Пазете се и бъдете здрави!

www.radioplovdiv.bg