Три училища в Пловдив отбелязват празнично 11 май

Три пловдивски училища вируално отбелязват 11 май. На този ден честваме паметта на Светите братя Кирил и Методий. 11 май се чества като църковен празник на двамата братя, а 24 май се отбелязва като Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирий и Методий“ в Пловдив ще проведе онлайн празничната програма от 9 до 12 часа.

Точно в 9 часа ще прозвучи националният химн, а след това „Многая лета“ и „Върви, народе, възродени“, като учители и ученици ще „присъстват“ на тържеството пред устройствата си у дома.

Честването ще продължи в Гугъл класруум. Бивши възпитаници на училището и учители са подготвили филма „Традиции и приемственост”. Историческа викторина „170 години Хуманитарна гимназия” ще провери знанията на учениците за миналото. В споделено виртуално пространство ще има рецитал с творби на гимназисти и учители. В празничната програма е заложено представянето на два сборника – от кръгла маса “Хуманитарният дух – в лабиринтите на съвременния свят“ и с ученическо творчество „Вселени 2“, реализиран в след конкурса „Моето вдъхновение“ – част от културния афиш на „Нощ/Пловдив”. До цялата програма между 9 и 12 часа ще има достъп само училищната общност.

Средното училище „Свети Свети Кирил и Методий“ също ще отбележи партронния празник с концерт „Чудният свят на моето училище“.

„Екоучилище на щастието“ ще Ви представи работата на учениците от Професия „Танцьор“, със специалност „Български танци“ и учениците от профил „Изкуства“, ще Ви направим съпричастни към радостта от пеене и танц, вълшебното създаване на красота, което възпитаниците на нашето екоучилище, владеещи свободно облачните технологии, са способни да предадат. Богати сме с прекрасните ни творци от професия „Дизайнер“, специалност „Рекламна графика“ и малките ученици от Монтесори класна стая“, пишат от ръководството за празника.

Основно училище „Кочо Честеменски“ отбелязва днес 79 години от своето основаване. Учителите са направили филм за постиженията на учениците и днес той ще бъде излъчен за всички в онлайн класните стаи.