В ЖР „Тракия“ раздават безплатни дезинфектанти

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров и 30-тина служители започнаха раздаването на безплатни дезинфектанти за жилищните блокове. 

Представители на всичките над 900 входа ще получат препарат на таблетки за общите части на жилищата, както и спрей  за почистване на по-малки повърхности. Материалите са придружени с указания за използването им.

Целта на тази инициатива е да заострим вниманието на домоуправителите и на всички жители на „Тракия”, че дезинфекцията на общите части на блоковете, в които живеят, е техен ангажимент”, заяви Костадин Димитров.

През следващите дни с тези средства трябва да се почистват всички повърхности, свързани с голям трафик на хора – входът и стълбищата, асансьорите и другите общи части; дръжки на врати, ключове за осветление, бутони на асансьори, парапети и други често докосвани повърхности.

Необходимо е жителите да организират редовна засилена дезинфекция на общите части на сградите. В условията на епидемично разпространение на COVID-19 тези действия трябва да са постоянни”, уточни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Във всички входове на жилищните блокове в район „Тракия” се поставят и информационни материали, които дават важни насоки за борбата с COVID-19, полезни съвети и горещи телефонни номера.

www.radioplovdiv.bg