От утре – цялата полиция по улиците на Пловдив!

От понеделник цялата пловдивска полиция се включва в контрол по спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

Със заповед на началника на Областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев се прекратяват всички отпуски на полицаите от утре.

На национално ниво, той отправя предложение да бъде използвана националната система за ранно предупреждение и оповестяване, която се използва само в 11 града в страната.

По високоговорителите хората ще бъдат призовани да не напускат домовете си.

Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици.

Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на Пловдив и областта, да напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа.

Срещи с приятели и близки, които не живеят заедно с вас да бъдат избягвани, защото в момента това може да ви накара да се почувствате по- добре, но в същото време да ви подложи на риск от зараза – апелира пловдивската полиция

www.radioplovdiv.bg