Дариха над 700 защитни облекла за медиците в Пловдив

Областният кризисен щаб е получил дарение на предпазни средства и защитни облекла за медицинските работници в региона.

Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Малко над половината от тях 360 гащеризона са дарени от пловдивския бизнес, а други 435 са предоставени от частната УМБАЛ „Каспела“.

Предпазните облекла са различни. Част от тях са изключително добро качество, произведени за швейцарски болници. Отделно има дарения на маски, ръкавици и други предпазни средства.

Всички те ще бъдат раздадени на медиците, които са на първа линия в борбата с COVID-19.

500 броя защитни шлемове също са получени в Областния кризисен щаб, които ще бъдат разпределени. Те са на стойност 7500 лева от „Пълдин туринвест“ и също ще бъдат предоставени за нуждите на здравните заведения.

Каназирева призова хората да даряват предпазни средства, тъй като областна управа е второстепенен разпоредител с бюджетни средства и не може да получа пари.

Тя уточни, че в момента има запазени костюми до 16,00 часа и призова, ако някой има желание да купи и да дари. Областният щаб ще ги разпредели, според нуждите на здравните заведения в града и областта.

Първото дарение е на стойност над 40 хиляди лева , като всеки костюм е на стойност над 100 лева за брой.

„Искам да благодаря на дарителите, които осигуриха защитни гащеризони от най-висок клас са многократна употреба за здравните заведения в Пловдив. В ситуацията, в която сме в момента, е много важно лекарите да бъдат защитени на работните си места,” коментира Каназирева.

Дарителите са инж. Владимир Кисьов – фирма „Аспикор“, Владимир Темелков и Георги Янев – „Клаудтех“, Веселин Хаджиев, Данаил Ванчев и Асем Бираджакли – „Бибтекс“ .

Освен това, в сметката на Университетска болница „Свети Георги“ са преведени като дарение 5 000 лева за изграждане на лабораторията от фирма „Интръст“ ЕАД.

www.podtepeto.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.