Ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ рисуват отлично

Учениците от НХГ „Цанко Лавренов“ в Пловдив работят онлайн отлично, споделя Полина Станчева, преподавател по рисуване и живопис.

Тя разказва, че с нейните ученици от 9, 10 и 12 клас са създали отделни групи. Поставя им задачи, но комуникацията продължава, като изпращат проекти и завършени картини, които коментира с тях. От тази седмица ще поставя оценки.

Изключително съм радостна, че учениците проявяват ентусиазъм и много съвестно се включват в дистанционния учебен процес. Вече имаме три дигитални изложби, които магат да бъдат разгледани в нашия уеб сайт, а във фейсбук също имаме страница на гимназията.

Решихме с колегите по специални предмети да покажем това, което учениците са направили. Резултатите наистина ни впечатлиха. Добрата новина е, че голяма част от учениците, които не работят активно, този път ме изненадаха. Изпратиха картини и участват наравно с всички. Опитват се чрез изкуството да преодолеят сложната ситуация, в която се намираме.

Прогнозата е картините нарисувани от ученици и учители да бъдат обединени в изложба, която да бъде показана в Пловдив и други градове.

www.radioplovdiv.bg