Радио Пловдив спира протеста си след обещание за достойно заплащане

Радио Пловдив дава шанс на новия генерален директор на БНР да изпълни поетите към екипа ни ангажименти

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в БНР ще бъдат увеличени, заяви генералният директор на националното радио Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив.

В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия, заради полученото най-ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите дисбаланси в нея.

Андон Балтаков заяви, че исканията и протестът на Радио Пловдив са справедливи и пое ангажимент екипът на медията никога повече да не изпада в подобна ситуация. Той потвърди, че в системата има финансови дисбаланси и проблеми, трупани в годините и обеща, че през следващите месеци те ще бъдат коригирани.

Генералният директор заяви, че въпреки финансовия дефицит от 5,5 милиона лева, в БНР има възможност за вътрешно преструктуриране на финансите и увеличение на трудовите възнаграждения.

След разговорите и срещите на генералния директор с творческите и административни екипи в Радио Пловдив, Общото събрание реши да прекрати символичния протест като спре излъчването на песента Let it Be и да даде шанс концепцията на новия ръководител в следващите месеци да заработи.

www.radioplovdiv.bg