Троен празник днес в Асеновград

Ритуално зарязване на лозата за Деня на Свети Трифон Зарезан ще се проведе в двора на Етнографската къща в Асеновград. Празникът се организира за осма поредна година от Историческия музей в града. 


По традиция от старата мраморна чешма, градена през 1854 година ще потече червено вино, а на всички присъстващи ще бъде раздаден и курбан за здраве, плодородие и берекет. Заедно с празника на лозарите и винарите ще бъде отбелязан и Деня на археолога и Успението на Свети Кирил Философ.

Благотворителна акция за Деня на влюбените – Св.Валентин организира Общинският младежки съвет в Асеновград. Те ще изненадат асеновградчани със специално приготвени под формата на сърца домашни курабийки – валентинки. Сладкишите са 400 на брой и са изработени заедно с учениците от Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Свети Димитрий Солунски“ в града.

Събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на 7-годишния Дани. Момченцето е с детски аутизъм и има говорни нарушения. Кампанията е стартирала преди дни и до момента са събрани около 200 лева от продажбата на плюшени мечета и възглавнички – сърца, също изработени от младежите. Те могат да бъдат закупени онлайн и на фейсбук страницата на Общинския младежки съвет.

www.radioplovdiv.bg