Радио Пловдив с награда „Сирак Скитник“

Тазгодишните носители на приза станаха известни на официална церемония   в БНР.

На нея вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова приветства работещите в Старата къща с думите: БНР има най-важното качество – достоверността.

Колективната награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година получи Радио Пловдив за своя проект „Мечтата и реалността – заедно“ – поредица предавания, посветени на откриването и домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019 г. Отличието бе спечелено в конкуренция с други 10 проекта на националните и регионални програми на БНР. Само в периода от януари до май 2019 творческите екипи на пловдивското радио са подготвили и излъчили 100 часа културно съдържание!

Наградата получи главният редактор Марин Данев. С предаванията си Радио Пловдив отстоява ценности,които създават настоящето,пишат история и проектират бъдещето, подчерта той. По думите му, тези ценности са нашата инвестиция в почтеност към обществото и професионалните стандарти. Той припомни, че отстояването на ценностите е и причината по Радио Пловдив да звучи на всеки час Let It Be!

Индивидуалната награда за радиожурналистика, за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година получи Стефка Бакърджиева, от Радио Бургас.

По предложение на Обществения съвет към Българското национално радио беше връчена и специална награда. Получиха я колегите от Програма „Хоризонт“ за значим принос в развитието на Българското национално радио. Голямата награда „Сирак Скитник” – за значим принос в развитието на Българското национално радио беше връчена на Мартин Минков, програмен директор на Българското национално радио.

www.radioplovdiv.bg