Изложба на Онник Каранфилян открива сезона в галерия „Дяков“

Със самостоятелната изложба „30 години в графиката“ на художника Онник Каранфилян, за когото няма тайни в графичните техники, открива пролетно-летния сезон на 2020 година Галерия „Дяков“.

Това е 29-тата поред самостоятелна изложба на художника, в която представя творби от избрани периоди на своето развитие. От 17,30 часа художника и творчеството му ще представи Аксиния Джурова.

Онник Каранфилян е роден през 1963 г. в Сливен, през 1994 завършва Националната художествена академия, самостоятелните си изложби започва през 1993, а отличия за таланта си започва да получава още през 1989. Сред тях са Наградата на Съюза на българските художници – престой в Ателиетата Сите дез ар в Париж; за млад автор Арт диалог – Франция; за екслибрис; за реалистично изкуство, както и Голямата награда за малоформатна графика в Ниш, Сърбия.

Онник Каранфилян е и основател на Международното биенале за екслибрис в България. Сред музеите, които притежават негови творби, са „Шрайнер“, Германия, „IMOGA“, „RHMD“в Истанбул, както и Софийска градска художествена галерия, Националната художествена галерия, триеналета и биеналета в Япония, Тайланд, Южна Корея.

www.radioplovdiv.bg