С 1 млн. лв ремонтират ул. „Даме Груев“ в район „Южен

Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ в район „Южен“ стартира с 1 млн. лв., това увери кметът Здравко Димитров на среща с общински съветници от „Съюз за Пловдив“, на която бяха обсъдени техните предложения за проектобюджет за 2020-та година

Общината е включила парите в бюджета, което ще даде възможност за обявяване на обществена поръчка за ремонта на улицата. Тази година ще стартират строителните работи по реконструкцията, разширението, подмяната на ВиК мрежата и изграждането на нови тротоари, добави Здравко Димитров.

Кметът гарантира, че се работи и по другия важен проект – продължението на бул. „Македония“ до бул. „Александър Стамболийски“. Предстои проектиране и отчуждаване на имоти, които попадат в новата улична регулация на булеварда.

Димитров напомни, че за отчуждителни процедури с цел изграждане и разширение на пътната инфраструктура в Пловдив  в бюджета за 2020 г. са заложени рекордните 4 млн. лева.

По-рано от „Съюз за Пловдив“  съобщиха, че внасят до кмета  питане  за бъдещето на фондация „Пловдив 2019“. Те са категорични, че Пловдив трябва да продължи да се развива като Европейска столица на културата и фондацията  да работи в тази посока, но това да става ясни критерии за реализацията на проекти и прозрачно  разходване на средства.

www.radioplovdiv.bg