От СУ „Христо Г. Данов“ призовава „Да помогнем заедно!“

Събират се хранителните продукти и ще се изпратят на хора в нужда от Северна България

Средно училище „Христо Г. Данов“ в Пловдив организира благотворитерлна кампания „Да помогнем заедно!“. Целта е да се наберат колкото може повече хранителни продукти, които в края на седмицата ще бъдат изпратени на фондация „Спаси човека“. Те помагат на възрастни хора от Северна България, които нямат близки и се нуждаят от храна и подслон през зимните месеци.

Хуманитарната организация е създадена от Йонка Иванова от София и вече две години провежда кампании за набиране на средства и храни преди празниците. Директорът на училище „Данов“ Гергана Аврамова каза, че акцията е на ученическия съвет и всички ученици са гласували да подкрепят благотворителната инициатива.

Всеки, който желае да дари хранителни продукти може да посети до края на седмицата, 13 декември, петък СУ „Христо Г.Данов“ в Пловдив. Там на адрес ул. „Ален мак“ №1 имат два пункта за събиране на всички дарения.

Може да пишете и на емайл: office@soudanov.org

Акцията ще продължи и през следващата седмица на декември в Пловдив. От 16 до 22 –ри  декември в центъра на града ще бъде разположена шатра от национална организация „Сноп“. Там ще се събират средства за „Спаси Севера“.

Това е клон на фондацията „Спаси човека“, където главно се помага на възрастни хора от селата в региона на Оряхово, Монтана и Плевен.

www.radioplovdiv.bg