Мирослава Кацарова подарява на Пловдив “Епилог“ с българска музика

Триото Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров ще зарадват ценителите с концерт „Епилог“ с българска музика на 12 декември в Bee Bop Café от 21 ч. Т

римата работят от години заедно, а музиката им се отличава с по-електронна звучност. Експериментират с бийтове и хармонии, както и със свободни интерпретации на добре познат стар музикален материал. Деконструкция и реконструкция – така накратко може да се опише процесът на подобен тип музициране, който в техния случай страни от претенция и демонстративна сложност, но остава верен на музиката.

На поредния си клубен концерт те ще интерпретират само български песни на Мирослава Кацарова. Концертът носи името „Епилог“ на едноименната тема от първия ѝ самостоятелен албум „Бяло в бяло“. Тя е написана от Румен Тосков-Рупето, а текстът е на Мира Кацарова.

Публиката ще чуе още познатите „Парфюми“, „Летни улици“, „Музика, мартини и дим“, „Иронично“, „Пробуждане“. В нова версия ще бъдат изпълнени „Боса нова за нея“, „Като в картина на Шагал“ и „Моменти“. Автори на музиката са Веселин Веселинов-Еко, Румен Тосков-Рупето, Мирослав Турийски, Младен Димитров и Мира Кацарова.

“Точно когато трептим в надеждите и равносметките си, в най-хубавото време на годината, преди Рождество, много бих искала да се видим на този малък и вдъхновен концерт! Ще пея само на български език. Само авторски песни. И то със скъпите ми приятели Мирослав Турийски и Младен Димитров, които са ми голяма подкрепа и в музиката, и изобщо!

И двамата тайно от мен са се събирали и са работили, преобразили са песните, претворили са ги почти до неузнаваемост, обогатили са звучността с електроника и неочаквани звуци. Като ги чух за първи път хем се изненадах, хем се питах с какво съм заслужила тази щедра грижа от моите приятели. Тъй че елате!”, казва Мирослава Кацарова.

www.plovdivtime.bg