Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна с протестиращите от район „Южен“

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна с протестиращите от район „Южен“.

По време на разговорите те представиха пред градоначалника проблемите, които възникват от строителството на терена зад блок „Юбилеен“. По Закона за достъп до информация общината ще предостави на представители от инициативния комитет документация, която касае парцела. Също така бе договорено, че в понеделник ще се проведе тристранна среща между кмета, протестиращите и инвеститора – фирма „ПИМК“ в понеделник.

„Надяваме се да се стигне до консенсус, защото дори и на мен не ми е приятна тази ситуация“, коментира Здравко Димитров.

Парцелът има дълга история, показва документацията. Оказва се, че до 1995 година теренът е бил с друг статут, дори в един момент там е било предвидено изграждане на детска градина. През 2005 г. действащият план е бил изменен и теренът е преобразуван за жилищно строителство. Разрешението за строеж е издадено на 14 януари 2019 година.

В срещата участваха заместник-кметът арх. Невена Балчева и кметът на район „Южен“ Костадин Язов, които са в непрекъснат диалог с инициативния комитет и провеждат регулярни срещи от началото на протестните действия.

www.plovdiv.bg