Още една глобална компания за IT и аутсорсинг избра Пловдив да прави бизнес

„Пловдив се превърна в един от най-бързоразвиващите се в икономическо отношение градове на Балканския полуостров.

Това е благодарение на факта, че много международни компании избират да развиват бизнес тук. Радвам се, че това направи и фирма от ранга на Modis България“, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов при откриването на най-новия офис на компанията в Пловдив в модерния ILI Office Center, където се помещава новият дом на компанията. На събитието присъстваха Филип Рувра, Управител Бизнес Решения за Модис на глобално ниво и Изпълнителен Директор на Модис България, десетки служители и гости.

„Пловдив е известен с клъстер Тракия икономическа зона, който привлича близо 180 компании, които инвестират тук“, коментира още Стоянов. „За последните години градът се превърна във втори център на IT и аутсорсинг сектора, а заетите са над 6000. Това е и една от причините да задържим младите хора тук“, посочи той.

Фирма Modis България е глобален доставчик на услуги за аутсорсинг и IT. Причината да изберат Пловдив за разкриване на втори офис е, че градът е стратегическо място и има голям потенциал. Наличието на университети и езикови училища допълнително допринася за устойчивостта и развитието на местната икономика и задържането на младите хора.

„Изключително съм щастлив, че откриваме нов офис точно тук. Градът има добър бизнес климат и страхотен дух, благодарение на които, клиентите и служителите ни имат неограничени възможности за развитие. В офиса вече работят над 50 специалисти, а плановете ни са до края на 2020г. екипът ни да се разрасне с още 150 души“ – заяви по време на събитието Филип Рувре.

Компанията планира да наеме софтуерни, технически инженери и специалисти по двуезична техническа и поддръжка на клиенти, които ще работят с водещи технологични компании по различни проекти.

Глобалният аутсорсинг лидер, за който работят повече от 1400 служители в София и Пловдив, оперира на българския пазар от 2005 г. Компанията предоставя цялостни ИТ аутсорсинг решения за повече от 40 водещи компании от цял свят. Модис България има силен фокус върху ИТ услугите и иновациите и разработва собствени решения.

Тази година компанията получи редица признания за успехите си, както у нас, така и на международно ниво. В рамките на 2019 г. Модис бе отличена за „Доставчик на аутсорсинг услуги на годината“ от Българската Аутсорсинг Асоциация, получи златна статуетка за „Компания на годината“ в категория „Бизнес“ от Международните Бизнес Награди “Stevie” което бе и единственото златно отличие за българска компания в тазгодишното издание.

Компанията бе избрана за „Най-предпочитан работодател“ от работещите хора в България и грабна награда за „Най-добра програма за допълнителни придобивки“ по време на Career Show 2019.

modis (1)modis (2)

modis (3)modis (4)

modis (5)modis (6)

modis (7)modis (8)

modis (10)modis (11)

www.plovdiv.bg