„Опиянение и гняв“ в Драматичния театър

Спектакълът „Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер” ще гостува в Драматичен театър Пловдив от 17:00 и 20:00 часа. Той се реализира от наградения с престижната немска театрална награда „Георг Табори“ колектив ЛИГНА.

Екипът проучва в какво се състои привлекателността на крайните и радикалните общности.

Артистите се занимават с логиката на исторически събития, теории и анализи, и пресъздават съвременни процеси, като превръщат публиката в главно действащо лице. Зрителите ще имат възможност да се потопят в едно персонално театрално преживяване, водени от гласовете на: Владимир Пенев, Лина Златева, Костадин Чанев, Нейтън Купър, Пьотр Кшемински и Стефан А. Щерев.

Вече за трети път ЛИГНА се отзовават на поканата на българския артист Стефан А. Щерев за сътрудничество. Досега съвместно с композитора Емилиян Гацов-Елби, те са създали „Тайно радио“ и „Нонумент“, театралният проект, с който качиха на връх Бузлуджа над двеста души това лято и провокираха зрителите с темата за губещия смисъл мону/нонумент. След фестивалите във Франкфурт, София, Прага, Хамбург, Дюселдорф, Касел, Потсдам и Риека двете изигравания ще са единствени за Пловдив./Bnr