Сезонът на изчезналите, Дот Хъчисън

СЕЗОНЪТ НА ИЗЧЕЗНАЛИТЕ
Дот Хъчисън

Стр.    336
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-515-493-5

С настъпването на есента, една хитова сага приближава своя край. „Сезонът на изчезналите“ от Дот Хъчисън вече е на българския пазар. Заглавието отново ще намерите с логото на издателство „Милениум“, превод от Елена Павлова и корица от Живко Петров.

От спокоен квартал, който изпъква сред градската среда с добрите си условия и сплотени съседи, изчезва осемгодишната Бруклин Мърсър. Малкото русокосо и синеоко момиче е отвлечено, докато се е прибирало от училище, а родителите му се обаждат в полицията чак на следващия ден – прекалено късно по правилата на разследващите.

Случаят съвпада с двайсет и пет годишнината от изчезването на Фейт – сестрата на Брандън Едисън, агент от ФБР, който се присъединява към разнищването на загадката заедно с екипа си. Той трябва да пребори душевната травма, но докато се изправя срещу миналото, може да загуби настоящето си.

Илайза Стърлинг, негова партньорка в работата и живота, опитва да събере парченцата от пъзела, какъвто се оказва отвличането на Бруклин, и да помогне на приятеля си да преживее болката от спомените, макар самата тя също да е преследвана от собствените си демони.

Ще успеят ли агентите от ФБР да помогнат на детето? И ще получат ли отговор на зловещия въпрос дали и други руси синеоки момиченца никога повече не са видели родителите си, похитени от жестокия престъпник?

„Сезонът на изчезналите“ е последния роман от поредицата „Колекционерът“, в която авторката Дот Хъчисън разказва за борбата на специален екип от ФБР с престъпността и личните си драми и преживявания. Първата книга, „Градината на пеперудите“, се превърна в хит от световен мащаб – бе номиниран за наградата „Трилър на годината“ от платформата Goodreads, както и бе обявено, че се водят преговори за филмирането му.

Другите две заглавия „Майските рози“ и „Лятото на ангелите“ също развълнуваха публиката, като цялата серия мега трилъри е преведена на повече от 20 езика. На български те се разпространяват от издателство „Милениум“ и могат да бъдат намерени във фирмената книжарница „Милениум“ (гр. София, ул. „Шишман“ 18), на сайта www.milleniumbg.eu , както и в добрите книжарници в страната.