Стотици любители на народните танци се хващат „На хорото под тепето”

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

Истински празник на българските народни танци ще събере танцьори от цяла България на 26 октомври от 10 часа в зала „Строител” в Пловдив. Поредното издание на фестивала „На хорото под тепето” обещава незабравим празник с участието на любители от Пловдив, София, Стара Загора, Тетевен, Елин Пелин, Първенец, Новачене, Костинброд, Свищов, Костенец, Рогош, Гълъбинци, Попинци.

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира българския фолклор сред младите хора. Да провокира и засили интереса към българския танцов фолклор. „На хорото под Тепето” обединява групи от цялата страна, които споделят своите хора и обогатяват репертоара си заедно ръка за ръка.

Всички пловдивчани и гости на Пловдив са добре дошли да се забавляват заедно с нас и да се хванат на българското хоро. Целта ни е да създадем един истински празник за всеки участник и за всеки дошъл да се забавлява, канят организаторите от клуб „Луди Млади”.

Фестивалът ще се проведе в два етапа. В първия по традиция ще се надиграят любителите на българските народни хора. Във втория те ще се състезават за големите награди на журито и организаторите. Форумът има и състезателен характер с награди за най-добрите участници в две възрастови групи – до 18 години и над 18 години.

www.plovdivtime.bg

www.filibe.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми e-mail: agurdev@abv.bg. Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев