Концерт за 70-годишнината на проф. акад. Милчо Василев

Концертът под надслов „Фолклорът-моят живот“ ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“ и в него ще вземат участие представителните ансамбли на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Академичен народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев, Академичен народен оркестър с диригент доц. д-р Владимир Владимиров и Академичен фолклорен ансамбъл с главен художествен ръководител проф. акад. Милчо Василев и хореограф д-р Стефан Йорданов.

Гост на юбиляря ще бъде и Професионалният фолклорен ансамбъл „Пазарджик“ –гр. Пазарджик с главен художествен ръководител Атанас Чолаков.

Проф. Милчо Василев е настоящ ректор на АМТИИ и преподавател, възпитал 45 випуска студенти в любов към българския музикален фолклор.Той обогатява репертоара на много български фолклорни състави, а пиесите му „Трите пъти“, „Музикални диалози“, произведенията за фолклорни оркестри, сюитите „Родопска импресия“, „Игра в ритми“, Мома Ангелинка“ за народен хор и оркестър, авторската музика за спектакли, шестте диска с авторска музика и предаванията му по БНТ, очертават пътя на значим български творец. Носител е на награда „Пловдив“ за музика, „Златна лира“ на СБМТД, почетна статуетка на Съюза на българските композитори и други отличия. Концертът по случай 70-годишния юбилей на проф. Василев ще бъде със свободен вход.

Началото е от 18:30 часа. /bnr