Изложба графика на Янко Ненов в галерия „Дяков“

Изложба графика на Янко Ненов се открива в галерия „Дяков“. Той представя творби с името „Шах Капричо“, което означава каприз.

Играта шах се подчинява на строги правила и не допуска никакви капризи , но в своя графичен цикъл художникът прави точно това – обръща правилата на строгата игра! Пешката, а не царят или царицата е важната фигура! Персонажите в творбите му водат живот, различен от този в играта, те са капризни, летят, танцуват, опиянени от свободата на движението, отдадени на радостта.

Въпреки че е завършил графика, това е първата графична изложба на Янко Ненов. Работи с дърво, камък, живопис, рисунка, акварел, вдъхва живот на стари предмети от биа, и с всичко онова, което му помага да изрази мислите, търсенията и настроенията си.

Янко Ненов е реализирал десетки самостоятелни изложби и представителни участия в общи изложби у нас и в чужбина- не само в Европа, но и в Канада и Япония.

За своя талант художникът е премиран двукратно в Канада, а също е двукратен носител на „Награда Пловдив“ за изобразително изкуство, в това число и за изложба, реализирана в Галерия „Дяков“, носител е на годишни награди на Дружеството на пловдивските художници и на Годишната награда на Галерия „Дяков“.
Откриването е в 18.30 /BNR