Фестивал на съвременното изкуство „Нашето наследство – миналото среща бъдещето“ ще се състои в Кюстендил от 2 до 5 октомври 2019 на сцената при крепостта „Хисарлъка“.

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

Фестивал на съвременното изкуство „Нашето наследство – миналото среща бъдещето“ ще се състои в Кюстендил

Фестивал на съвременното изкуство „Нашето наследство – миналото среща бъдещето“ ще се състои от 2 до 5 октомври в Кюстендил, съобщиха организаторите. Инициативата се организира от кюстендилските читалище „Братство“ и „Пробуда“.

По време на фестивалните дни, на четири сцени до ключови културно-исторически обекти в Кюстендил – античната крепостна стена „Хисарлъка“, римските терми, парка при читалище „Братство“ и сцената „Арката“, на площад „Велбъжд“, ще бъдат представени фолклорни песни и танци, театър, работилница за приложни изкуства, мултимедийна изложба „Кюстендил – от Античността до наши дни“ и танцов пърформанс, включващ спортни, модерни танци, модерен балет.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата, в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.
Програмата на фестивала ще започне на 2 октомври, от 17.00 часа, с фолклорен концерт на сцената при крепостта „Хисърлъка“.

www.filibe.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми e-mail: agurdev@abv.bg. Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев